Homemade foe yong hai

Afgelopen zaterdag besloot ik het weer eens zelf foe yong hai te maken.
Dit recept is zo makkelijk en zeker de moeite van het proberen waard.
In het originele recept staan ook ham en garnalen aangegeven, maar die heb ik niet gebruikt.

Een tip voor het maken van de saus, gebruik liever minder dan meer gemberpoeder.
Teveel poeder geeft de saus een bittere smaak.




Omelet.

4 eieren
100 gram gekookt kippenvlees
1 blikje champignons
50 gram tauge
1 ui
1 teentje knoflook
50 gram ham ( optioneel )
50 gram garnalen ( optioneel )
zout en peper 

-Fruit in een flinke koekenpan de fijngesneden ui, knoflook en de champignons in de olie.
- Voeg vervolgens de in reepjes gesneden kippenvlees en evt de garnalen toe en bak tot alles lichtbruin is.
- Kluts de eieren in een kom en voeg zout en peper toe.
- Voeg tauge en evt ham bij de eieren en doe doe dit mengsel vervolgens in de koekenpan.
- Roeren en er vervolgens een mooie omelet van maken. ( op een bord de omelet een keer draaien en hem aan de andere kant bakken )




Saus

1 kop kippenbouillon
halve theelepel gemberpoeder
halve theelepel sambal manis
maizena
2 eetlepels tomatenpuree
scheutje azijn
suiker ( naar smaak )
zout en peper

- Bouillon aan de kook brengen.
- Gemberpoeder, azijn, suiker, sambal en tomatenpuree toevoegen.
- Binden met maizena.


De foe yong hai serveren met witte rijst, nasi of bami.

吃起来 !

xoxo Sem.

Reacties

Populaire posts