Aubergine met mozzarella & kaas

Dit gerecht komt deels uit een Italiaans kookboek.
Het is een versimpelde en makkelijk te bereiden versie van het origineel. Maar niet minder smakelijk.
Ook een goed gerecht als je een diner geeft.



Dit bijgerecht is genoeg voor ongeveer 8 personen.

Ingrediƫnten:

3 aubergines, in dunne plakken
olijfolie
2 bollen mozzarella, in plakken
125 g geraspte kaas naar keuze         
3 el broodkruim
15 g boter
zout & peper
Tomatensaus:

2 el olie
2 uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
400 gr tomaten uit blik
1 tl suiker of snufje stevia
zout & peper
3 tl Italiaanse kruiden of basilicum
1 bouillonblokje

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 gr. Schik de plakken aubergine naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Breng ze op smaak met zout & peper. Bestrijk ze met olie en bak ze 15 min in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. Maar nog wel stevig.

2. Verhit intussen voor de saus de olie in een pan. Bak de fijngesneden uitjes en knoflook glazig.
Voeg de tomaten met sap toe en maak ze met een houten lepel klein. Doe de suiker erbij en breng op smaak met zout, peper en de kruiden. Breng de saus aan de kook en laat het nog 10 minuten pruttelen. Zorg dat de saus genoeg smaak heeft. Nu kan je nog bijstellen! Eventueel extra kruiden toevoegen.

3. Haal de helft van de aubergine uit de ovenschaal en verdeel de overgebleven helft over de bodem van de schaal. Bedek met de helft van de mozzarella, schenk de helft van de saus erover en bestrooi met de helft van de kaas. Meng de rest van de kaas met de broodkruimels. Maak nog een laag van de overgebleven aubergine, mozzarella en saus. Eindig met het mengsel van kaas en broodkruimels.

4. Leg er klontjes boter over en bak het gerecht nog 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Neem de schaal uit de oven en laat hem nog 5 minuten staan voordat je hem opdient.

Serveer de schotel met pasta, gebakken karbonade en een frisse salade.





Eet smakelijk.

xoxo Sem.

Reacties

Populaire posts